usi frigorifice3

Camerele și depozitele frigorifice sunt echipate cu uși frigorifice, prevăzute cu diferite tipuri de deschideri (deschidere batantă, culisantă sau secțională).
Dimensiunile ușilor nu sunt standardizate, acestea putând fi realizate în funcție de necesitățile clientului.

Usa culisanta

Ușile frigorifice batante sunt folosite la camerele de refrigerare și de congelare. Ușile sunt dotate cu clanțe de siguranță ce permit deschiderea ușii din interior chiar și atunci când aceasta este încuiată. 

Usa frig batanta Beluri

Ușile frigorifice culisante sunt utilizate în industria alimentară pentru închiderea depozitelor frigorifice de dimensiuni mari. Aceste uși pot fi automatizate, pentru ușurință în manevrare.

Ușile frigorifice pot fi cu izolare pe pardoseală (fără prag, fiind astfel astfel posibil și acccesul cu liza / rastele) sau cu izolare pe prag.

Ușile frigorifice utilizate pentru spațiile de congelare trebuie să fie echipate suplimentar cu rezistențe anti-îngheț în toc pentru a preveni înghețarea și lipirea garniturilor ușii de toc, fapt ce ar duce la deteriorarea acestora în scurt timp.

Ușile utilizate pentru depozitele frigorifice cu atmosferă controlată trebuie să fie adaptate acestui tip de aplicație, în sensul că acestea vor fi dotate cu 4 sisteme suplimentare de închidere și cu geam pentru inspecție.