11

Camerele frigorifice sunt proiectate în funcție de necesitățile clientului, în spații deja existente sau se pot proiecta și executa construcții noi.
Proiectarea camerelor frigorifice se face luând în considerare produsele ce urmează a fi depozitate, cantitatea și temperatura necesară.

12

Pereții, podeaua și tavanul camerelor frigorifice sunt realizate din panouri termoizolante PUR cu grosimi diferite în funcție de temperatura necesară în interior:
– pentru camere de păstrare a produselor refrigerate (maxim -5°C), se folosesc panouri PUR cu grosimea de 80 mm;
– pentru păstrarea produselor congelate (maxim -20°C temperatură în cameră), se folosesc panouri cu grosimea de 100 mm;
– pentru aplicații ce presupun congelarea rapidă (temperatură în cameră de până la -40°C), se folosesc panouri cu grosimea de 120 – 150 mm

13

În cazul camerelor frigorifice și a depozitelor de congelare este necesară și izolarea pardoselii fie cu polisitiren expandat de minim 20 mm grosime peste care se toarnă șapa ranforsată cu plasă metalică, fie cu panou din poliuretan de 100 mm grosime.

În cazul depozitelor frigorifice cu atmosferă controlată, îmbinarea panourilor PUR trebuie să fie absolut etanșă pentru a garanta sigilarea completă a interiorului celulei cu atmosferă controlată față de exterior.