abator

Fluxul tehnologic al abatoarelor, indiferent de tipul acestora (abatoare de porc, vită, oaie sau păsări), presupune asigurarea anumitor condiții de temperatură și ventilare in diferitele spații. Astfel, în spațiile de tranșare, ambalare, livrare, cât și pe holurile tehnologice se montează instalații frigorifice de condiționare industrială, care vor asigura temperatura de +10°C cu răcitoare suflate speciale, având viteze mici ale fluxului de aer pentru protecția lucrătorilor din abator.

abator3

Majoritatea abatoarelor moderne beneficiază de existența unortunele de răcire rapidă cu ajutorul cărora carcasele sunt răcite într-o perioadă scurtă de timp, evitându-se astfel înmulțirea bacteriilor și pierderile în greutate. Carcasele și piesele răcite sunt apoi păstrate în depozite de refrigerare, unde procesul de răcire continuă lent până la temperatura de +2°C la os.

abator4

Pentru a conferi o mai mare flexibilitate afacerii, abatoarele moderne sunt dotate și cu depozite de congelare, unde produsele pot fi păstrate pe perioade lungi de timp după ce, în prealabil, au fost congelate într-un tunel de congelare.
De asemenea, modul în care sunt realizate închiderile incintelor din panou de poliuretan și calitatea ușilor frigorifice, dar și a montajului acestora, au un impact major asupra eficienței exploatării instalațiilor frigorifice.

Sistemele de ventilare din abatoare trebuie să asigure evacuarea aerului viciat din zona curată și aportul de aer proaspăt și să creeze o suprapresiune în zona curată care să împiedice venirea mirosurilor dinspre zona murdară.

Dacă obiectul dvs. de activitate îl reprezintă abatorizarea, pentru extinderea afacerii, v-ar putea interesa și deschiderea unor magazine specializate de desfacere a produselor rezultate din activitatea dvs., iar, în acest sens, specialiștii INTERFRIG GROUP vă stau la dispoziție pentru dimensionarea instalațiilor frigorifice necesare unei carmangerii, precum și cu sugestii de amenajare și dotare a spațiului cu mobilier frigorific specific.